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The Red Clay Consolidated School District welcomes visitors to its schools. It recognizes

the importance of parent involvement in their children’s education, and encourages parents,

as well as others, in fostering positive home, school and community relationships. The

District also considers the safety of its students and staff to be one of its highest priorities.

We feel that we have a strong obligation to provide a safe, secure learning environment in

each of the District’s schools.

Definition of Visitor

For the purpose of this policy, the term “visitor” shall be defined as any individual who is

not an employee or student of the Red Clay Consolidated School District. (Contractors and

vendors are to sign in, wear badges, and follow the same guidelines as other school

visitors.)

Visitation Guidelines

The following procedures will be in effect in all school buildings in the Red Clay

Consolidated School District and we ask your cooperation in following them. The District’s

objective is to promote a safe and welcoming learning environment for all learners.

● All visitors are required to use the main entrance to the building.

● All visitors are required to report to the main office immediately upon entering any

school building.

● All visitors, including those whose visits are pre-arranged, will be asked to sign a

visitors’ log and will be issued a visitor’s badge.

● Visitors are required to wear the badge during all times while in the school building.

● Visitors are required to sign out in the visitors’ log and return the visitor’s badge.

● If parents/guardians need to deliver lunch, homework, or some other item a student

needs, it must be brought to the main office. The office staff will make arrangements

to get the item to the student.

● If a parent/guardian wishes to visit his/her child’s classroom to volunteer,

arrangements must be made through the school administrator and teacher, who will

indicate the best time for such activities and required training.

● Parents/guardians are welcome to visit their child’s classroom to view a lesson.

However, in order to ensure that the educational process in not interrupted, the

District requires that parents/guardians make arrangements through the principal

at least 24 hours in advance. Teachers may request that an administrator attend

during the classroom visit.

● Visitor badges are valid to/from the location noted in the visitor’s log. The badge does

not denote permission to travel to other areas of the building without authorization.

● Visits to areas other than classrooms (cafeteria, gymnasium, etc.) require permission

of a building administrator.

● District staff may ask for photo identification. Visitors are assured that this

safeguard is for the protection of all students.



Limitations of Visits

Administrators are authorized to limit the visiting of school/classes when, in their

judgment, the visiting by an individual is disruptive/inappropriate to the classroom

learning or the orderly school process.

Failure to Comply with District Policy

Failure to comply with this policy subjects violators to arrest for trespass on school grounds

and facilities in violation of 11 Del.C. § 821.


